Pages

Wednesday, September 17, 2008

Puasa

Haaa kali nih baru nak cerita... tadi aku ade baca blog icha..gelak giler aku.. padahal bukan lawak mana pun dia minum petrol, tapi aku teringat masa aku kecik2 dulu.. kisahnya lebih kurang..

Dulu masa dajah 2 kot kalo tak silap..masa bulan posa..abang aku ade bagi reward kalo aku posa penuh..dia nak belikan aku kasut BATA.. ape lagi menahan diri dari lapar lah aku selama sebulan.. mak aiii penat giler.. skolah dah lah dekat ngan laut.. tau jelah dia punya bahang laut... lum kul 12 dah rasa mcm 2 petang dah... tapi aku dapat posa penuh dengan jayanya... dalam jaya2 pun aku ngelat... kadang2 minum air singki kat toilet skolah.. kadang2 sambil mandi sambil telan air..sorok air dalam bilik lah hahah.... bukannya abang aku tau... janji aku dapat kasut..hahaha....

Ade 1 hari tuh kan aku duk umah, aku bukak ice box baru nak cari2 makan kantoi ngan abang aku..sib lum minum... cover line lah konon2 nak tau ape ade..hahah... skali abg aku dah tak caya... uwaaa... posa tul2 aku smgu [-(..ade skali tuh dia umpan aku ngan teh o basi dalam ice box... terkene aku...uwaaa... melekat lendir dia sampai petang aku rasa..kelat giler...waaa.... sampai skrang aku ingat....

tapi skrang dah tak ngelat lagi.. aku dah baik sejak dajah 3 sampai skrang bab2 posa nih :">..huhu...


haha aku dah apdet.. sila2 komen....huhu....

18 comments:

Oyin said...

slebet jer [-(
mau ponteng sanggup telan air paip [-(

isONE7 said...

leh caya ke ko dah baik nie padli:-? mcm susah nak caya aje :-"

kunang-kunang said...

buweekkk
lagi terok ko kene
pengotor la dia ni
huh..!!!

Padli said...

oyin~ eleh..mcm ko tak penah...


isweng~BETUL LAH...MGU NIH LUM PONTENG LAGI TAU [-X :|


cha~~ loo mana tau air tu basi... kalo tak aku amik duit cari air tebu sana:))

blur " ~ " specky o_O said...

mesti juling mate ko minum teh basi kan :))

^^CoMeL^^ said...

eyuckkk!!!
tue la nk ngelat posa lagik..
nk tipu2 pose tuk dapat kasut sgt
bluwekkkk

weh...da ko minum air teh basi tu
tade la ko dpt kasut bata ek..
uhuhhuhu..
rugikk jek

padli said...

Olin~ jadi rabun je..tu yang pakai spek mcm ko:((


toke dadih~~ dapat lah... dia tak tau aku tak posa:))

Oyin said...

aku x pnah telan air paip arr [-x

tuko skin lg...dh pndai eh :-"

25hb jom buke sama lalalalala

Padli said...

aku kan teror yin.. yang nih lawa sket kan:>

buka? jommmmmmmmmmmm

blur " ~ " specky o_O said...

erkkk :o :o ape kene mengene aku pki spek ngn teh yg ko minum ni :-w

ko pki spek dulu dr aku oke :-w

aku pki spek start aku banak..urat mate da putus 1 =))

Intan said...
This comment has been removed by the author.
(o_0) said...

tuka skin :|

sgt bijak :|

yin ko xnk soh dia tuka kn skin ko ke :|

cantek kn ni kannnnn b-(

Oyin said...

padli..
yg ni lawa sket :>
tp aku tau...ko teror sruh2 org jer lalalalaaa

chem..
nnti nk sruh dia bwak laptop dia klau lepak ngan aku...
nk sruh dia ajo aku :|

tp bg aku skin dia sama jer...
mentang dia ank ganu yg dok tepi laut...dia nyer skin asyik2 keadaan laut in summer time kakakakaa

Padli said...

Olyn~ elelel ko ruh rabun dulu.. tu lah ko.. kalo banak mana leh teran angkat montot..kan dah rabun=))


Oyin~~ nanti aku buktikan:-s... jumpa ko takmo bawak laptop:|


shem~nak aku tuka skin ko ke:>

(o_0) said...

yin laptop tu adik dia punye la :|

xpe lah .. kalo aku soh ko tuka skin aku ..kompen jahanam !!!

padli said...

shem~~ mai sini aku test.hahaha....

Oyin said...

chem
jgn bg dia wat utk ko..
yg plg menakutkn biler dia wat skin gambo dia lak muahahhaa

Fadli said...

oyin~lum cuba lum tau tau.....