Pages

Wednesday, January 16, 2008

Singapore Trip


Salam Pagi2 nih!!!


Rini aku nak cita pengalaman aku g jalan2 kat Singapore... tak basi lagi kut.. baru tiga hari aku baru balik dari sana..hehehe....

Kul 7 petang aku dah janji ngan kawan aku suh anto aku g Kl central... aku balik umah dari keje trus paking barang..tak paking pape sangat pun... Baju suar n Toiletris je... Kul 8 smua dah settle aku cal kawan aku tak angkat2..Sudah mana lak budak nih :-ss ... dah lah janji ngan molly nak amik barang yang dia nak kirim kat kerul#-o... dah kul 9 baru kawan aku call..dia ttido upernyer..tension aku..tak sempat nak singgah Youcuan... tekejar2 aku nak g KL Central... sampai sana pun dah kul 9.30.. Sampai KL Central pun tak tau Mana Terminal nak g Naik Train to singapore..almaklumlah pes time naik train :)) sampai sana aku dengar ennosment (Train ke Singapura ini tidak disediakan Koc Cafe) so aku kene lah bawak bekal..sempat bungkul dunkin donat je 2 ketul :)) cukup lah..tu pun kiosk dia sblah terminal je :)).. dah masuk train tkejut aku..smua katil upernya... dah lah upper deck... sempit je..muat2 je kalo nak duduk..pe lagi aku baring lah... tak bape lama trus lelap:)) penat kot... tak reti kutip pengalaman langsung kata shem:)) Nak g pusing mana dalam train..smua koc katil... cafe pun takde....

Sampai JB baru aku sedar :.. syok gak tdo dalam train nih:)) sampai JB aku trus call kerul..sib baik dia angkat.. kul 6.30 pagi tu...hehe.. dia suh aku tgu kat taxi stand situ...risau gak aku..kalo dah masuk woodland sure line maxis dah tak dapat..mcm mana aku nak call dia...

Lepas Immigresen cheking je aku trus kuar dr stesen ketepi buruk tuh:)) Sib baik kerul dah tpacak kat situ..bagus gak budak nih..sanggup bangun awal sebab nak jemput member..thank kerul... pastu dia bawak aku g sapan kat tah kedai ape tah..Teh tarik kut nama... makan nasi lemak..(Tak sedap :) sambal masam :... 2 2 tak makan :)) dah lah nasi campur pulut:))ke aku yang tak pandai makan masakan sana:)) settle makan kitorang naik bas nak naik train
Sampai je stesen MRT aku kene beli Easy Link (Mcm t n go kat sia) lece tul...siap topup $25 :-s =RM50: pe lagi bajet nk g cari hotel dulu area Geylang ... cari nyer cari smua full house... sambil cari sambil ushar pelacor kat kawasan Geylang tuh : byk tul :)) ade yang lawa..ade yang muka pecah umah... yang aku pelik nih pagi kul 9 dah start bniaga dah :)) Bengong tul Negara Kerul nih :)) dah tak jumpa Hotel kami amik keputusan g jalan2 dulu area Esplanet(Ala Yang bangunan mcm tengiling tuh:)) )

Syok gak lepak sini walau pun panas nak mampus... mcm2 nampak.. Kawasan pembinaan Kasino, Menatang yang mcm Eye On Msia tu, Hotel2.. n Merlion (Singa Kuar air kat mulut tuh ). lepas dah puas aku bgambo tourist guide aku nih bawak g ke Merlion Park lak...
Sampai lebam aku posing....yelah bukan senang nak sampai lagi sinih..mcm2 gaya kerul suh aku buat..tau lah ko tuh Photografer :
Lepas dah pusing2 area sini pegi lak dekat area Sir Stanford Raffles mendarat.. ala area sini je..jalan kaki je nak g smua nih..singapore..pusing2 kat situ je... .sini area sungai je... tapi Respect lah dorang..sungai bersih giler... Negara kecil senang lah nak control :-"

Lepas lepak sini kitorang naik bas g umah kerul..kakak dia yang comel sibuk call nak jumpa aku ajak lunch kat umah..
Naik bas lagi.... sampai umah kerul aku n dia lepak jap pastu mak dia siapkan Lunch tuk kitorang...Erm ade akak dia..LAWAAAAAAAAAA.......... mandi jap pastu kuar lagi.... kami nak g Vivo City(Shoping Complex) bajet nak amik gambo kat pintu masuk ke Sentosa Island..skali tgk tiket gi sana murah je $3..pe lagi beli tiket trus g Pulau yang tak brape unik tu:)) g naik monorel....
sampai je bukan nak mandi..bgambo je... biasa je pulau nih..ala2 kat PD je.... tapi tu je yang ade kat sana... lawa lah..bersih... tapi pemandangan tengah laut dia sama je ngan PD Kapal kargo disana sini:))takpe lah..janji aku dah sampai sana...kat pulau nih smua nak pakai duit,...masuk sana sini... aku bukan nya bawak duit...bgambo kat luar jelah....
lepas settle jalan2 kat kat sni kami pun balik ke Vivo City n naik bas g Geylang nak cari hotel... dah jumpa hotel..baring jap..mandi2 kuar lagi.... dah takde keje kami g changi Airport... ala naik train je..dekat sangat.. bukan mcm kat msia nak g KLIA kene naik ERL mahal lak tu... ni just bayar $1.60 dah sampai Airport... tak rugi aku g sana sebab Airport dia baru je bukakk 2 bukan(Terminal 3) Canggih giler sana.. bumbung2 siap leh bukak2 lagi.. ikut keadaan cuaca..tapi aku g sana malam.. gelap jelah :(
Bajet nak tengok kotebang Super JUmbo Airbus A380 tu.... tapi Dinding cermin dia bkabus kal :( tak nampak pape kat luar tuh :( takpe lah janji dah sampai sana walaupun tak naik kotebang g sana :)) balik je dr sini Kerul bawak aku g layan Sup Tulang n Mee Kuah (Singapore Recepy) kat area Geylang kot... takut aku tgk sup n mee tuh..merah menyala.. tapi sedap lak rasa dia:))

eeeeee malasnya aku nak taip lagi aku bg gambo jelah korang tgk eh.. penat lak :))


Gambo pun aku dah malas nak taruk.. korang bukak sini je lah..smua gambo aku kat sana ade:))

http://picasaweb.google.com/tengkorak2u/SingaporeTrip

selamat membelek album :))

5 comments:

NAAK's said...

lmbt tol update :-w ..

de smbg lak tu [-( ..sme je cam AGus b-(

owh tadek eh cafe??? ermm pelik je.. aku pon xpnh nek 'bed' lagik .. :p

.::WaNiE::. said...

hahaha..pelacur diaorg pakai ofis hour kot...kakakaa

mochitsuki said...

adess...
ape jek dia..
2 x 5 = AGus
hahahah

liserwisha said...

padlik khokhoho ;))...
gelak jer aku bc hihihi...

Anonymous said...

baru pes time baca blog ko :))

mana cite yg ko jumpe dak2 jb pas kuar dr singapore :-W